Служба на открито за Цветница събра десетки хора в Самоков, въпреки забраната

...
Служба на открито за Цветница събра десетки хора в Самоков, въпреки забраната
Коментари Харесай

Пастор за струпването на роми заради литургия в Самоков: Нищо незаконно не се е случило

 Служба навън за Цветница събра десетки хора в Самоков, въпреки възбраната поради ковид. 

В ромската махала в града се събраха огромна част от жителите ѝ. Вече има санкционирани за неспазването на противоепидемичните ограничения. 

След сигнал от вчера прокуратурата незабавно е направила инспекция. Установени и издирени са участниците. Образувано е досъдебно произвеждане по Наказателния кодекс. До момента са наложени санкции на 48 души. Изясняват се и останалите участници, които би трябвало да бъдат разпитани.

Пастор Николай Василев изясни, че са се събрали повече от 200 души.

" Тъй като беше огромен празник, хората желаеха да отидат на черква. Не можем да ги спрем. Трябваше да има молитва за града, за страната и за болните. Спазихме всички ограничения за сигурност - хората бяха на разстояние, дезинфекцираха се и всички бяха с маски “, сподели пасторът пред БТВ. 

По думите му нищо нелегално не се е случило, а църквата е обособена институция от кметството, с цел да желае позволение.

" Няма забрани за богослуженията. Пасторът не може да забрани хората да насочат молебствия “, сподели от своя страна Александър Методиев, някогашен народен представител и общински консултант в Самоков.

Той също удостовери, че хората са спазвали отдалеченост.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР